Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - کوثر کریمی: پارک گل‌ها منطقه گلستان اهواز شلوغ و هر خانواده بساط شام را پهن کرده و بماند که گویا سفره کرونا برچیده شده و کودکان بسیاری مثل وروجک این‌سو و آن‌سو می دوند؛ صدای بلندگو از نقطه میانی پارک بلند شد، یکی از اعضای گروه شبیه‌خوانی شوش مردم را به تماشای این تعزیه دعوت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر شوش هر سال میزبان عاشقان امام حسین (ع) در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی بوده و هنرمندان این شهر، تعزیه و شبیه‌خوانی را که سابقه بیش از ۱۰۰ ساله و ثبت در میراث ملی کشور دارد در محلی به‌عنوان بزرگ‌ترین مکان اجرای تعزیه و شبیه‌خوانی کشور آن هم با حضور هزاران نفری تماشاگران اجرا می‌کنند.

تعزیه میدانی و ثابت یکی از مرسوم‌ترین اجراهای تعزیه و شبیه‌خوانی در ایران و برخی کشورهای اسلامی است که تماشاگران به شکل دایره‌ای گرداگرد گروه حلقه‌زده و اجرا را به نظاره می‌نشینند و به همین هم قطعه میانی پارک گل‌ها برای این اجرای میدانی انتخاب شد.

گفت‌وگوها به‌صورت منظوم و به شکل آوازی و شعرخوانی (با موسیقی و بدون موسیقی) انجام می‌شود؛ اولیا، اشعار را با موسیقی و اشقیا هم گفت‌وگوها را بدون موسیقی اجرا می‌کنند.

تلاقی رنگ‌ها به چشم می‌خورد؛ ابتدا سبز، قرمز و سیاه با زره و شمشیر اشقیا چشم‌نوازی می‌کند و بعد هم اشقیا (سربازان) به سرپرستی شمر وارد میدان اجرا می‌شوند.

رجزخوانی‌ها با پیش‌قراولی شمر انجام و امام حسین (ع) فراخوانده می‌شود که چه کسی یاری گر تو خواهد بود؛ بیا و به خاطر ضعیف بودنت با ما بیعت کن ولی از سوی دیگر امام حسین (ع)، یاران و اهل‌بیت (ع) حضور دارند و حضرت عباس (ع) به‌عنوان یار و یاور سرور و سالار شهیدان اذن میدان می‌گیرد تا به مبارزه با دشمن برود.

در این میان حضرت رقیه (س) از عموی خود می‌خواهد که به میدان نرود تا مبادا پدرش تنها بماند و در ادامه حضرت عباس (ع) مقابل شمر قرار می‌گیرد؛ ابتدا رجزخوانی و بعد با شجاعت تمام سربازان بسیاری را به درک واصل می‌کند ولی در نهایت با جان‌فشانی خود برای امام حسین (ع) به شهادت می‌رسد.

صدای ناله و شیون یاران و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) دل‌خراش است و هر کدام در رثای شهادت حضرت عباس (ع) عزاداری می‌کنند.

مکان و تجهیزات مناسبی برای اجرای تعزیه لحاظ شود

علی کاظمی یکی از بازیگران گروه شبیه‌خوانی شوش عاشورایی با قرائت سلام بر امام حسین (ع) می‌گوید: از سن هفت سالگی کار تعزیه را شروع و تا ۲۵ سالگی در نقش امام حسین (ع) به ایفای نقش پرداختم و در این سوگواره نیز همچنان همین نقش را بازی می‌کنم.

او یادآور می‌شود: برای اجرای تعزیه امام حسین (ع) و سوگواره انتظار می‌رود که مکان مناسبی (یک مکان مقدس و مذهبی) در نظر گرفته شود تا بازیگران تعزیه با مکان و نقش تعزیه ارتباط کامل حسی و معنوی داشته باشند.

کاظمی در ادامه با اشاره به لزوم ارتباط بازیگر تئاتر با نقش برای انتقال بهتر احساسات به تماشاگران می‌گوید: برای برگزاری سوگواره خوب که ارتباط خوبی با مخاطب داشته باشیم باید فضا و تجهیزات مناسب نیز در اختیار گروه تعزیه قرار گیرد.

احسان رجبی ۳۰ ساله و بازیگر نقش حضرت عباس (ع) این گروه شبیه‌خوانی بیان می‌کند: به مدت ۱۰ سال در تعزیه اباعبدالله الحسین (ع) به ایفای نقش می‌پردازم و خیلی خوشحال هستم که قسمت من شده تا یک‌سوم عمرم را در نقش حضرت عباس (ع) قمر منیر بنی‌هاشم به ایفای نقش بپردازم.

او با اشاره به اینکه سوگواره در حد استانی برگزار نشد چون امکانات کم بود، ادامه می‌دهد: باید سیستم صوتی مجهزتر، فضای مناسب و معنوی‌تری برای اجرای سوگواره در نظر گرفته می‌شد؛ انتظار می‌رفت به این سوگواره بیشتر پرداخته شود، هرچند شاید محدودیت‌های فعلی به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از تجمعات خطرآفرین و فضای سرپوشیده باشد.

رجبی با تشریح حس و حال بی‌مثال خود برای ایفای نقش در این گروه شبیه‌خوانی می‌گوید: ترس و اضطراب زیادی در نقش حضرت عباس (ع) داشتم که امیدوارم مورد قبول علمدار کربلا واقع شود.

برگزاری تعزیه در ۱۰ نقطه از شهر اهواز

مهدی شوهانی بازیگر نقش عمر ابن سعد این گروه نیز عنوان می‌کند: حدود ۱۰ سالی می‌شود که در کارهای تعزیه و شبیه‌خوانی فعالیت دارم؛ خیلی خوشحال هستم که در این سوگواره شرکت کردیم هرچند نواقص و کمبودهایی داشت ولی امیدوارم این نبود امکانات در سال‌های آینده جبران شود.

او با اشاره به اجرای تعزیه‌خوانی در ۱۰ نقطه شهر اهواز یادآور می‌شود: لطف ائمه شامل حال بنده شد که در این زمینه گام بردارم؛ ما در تئاتر هم فعالیت می‌کنیم ولی به نظرم تعزیه تبرک کار تئاترم محسوب می‌شود.

رضا طاهری، تعزیه‌گردان گروه شبیه‌خوانی سنتی شهرستان شوش هم می‌گوید: از سال ۱۳۸۴ به تعزیه‌گردانی مشغول هستم و حضور در ۱۴ همایش ملی، استانی و منطقه‌ای در کارنامه این گروه داریم.

او ادامه می‌دهد: خدا را شاکریم در چهارمین سوگواره ملی تعزیه اربعین حسینی با ۱۲ بازیگر و گروه موسیقی حاضر و مجلس شهادت حضرت عباس را در قالب تعزیه اجرا کردیم.

طاهری بیان می‌کند: از مصطفی بوعذار دبیر اجرایی سوگواره تشکر می‌کنم ولی امید است که شرایطی فراهم شود تا دوباره در مرز چذابه که معنویت بیشتری دارد به ایفای نقش بپردازیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محرم که می‌شود، شهر حال و هوای دیگری به خود می‌گیرد، پرچم‌های عزا یک‌به‌یک بر سر در خانه‌ها برافراشته می‌شوند، صدای سنج و دمام و نوحه‌های عزاداری از بلندگوهای مساجد و حسینیه‌ها شنیده می‌شود.

اما همه چیز فقط به محرم و این برنامه‌ها خلاصه نمی‌شود بلکه تا آخر ماه صفر و به‌خصوص اربعین یکی از جذاب‌ترین قسمت‌های ادای دین به امام شهیدان و یارانش برپایی مجالس تعزیه‌خوانی در میادین و محله‌های شهر است؛ تعزیه‌خوانانی که با شبیه‌سازی واقعه کربلا، دل عاشقان حسینی را روانه آن دیار می‌کنند تا پیر و جوان با همزاد پنداری با مظلومان کربلا، اشک بر دیده‌هایشان جاری شود و زبان به لعن یزید و یزیدیان بگشایند.

کد خبر 5314923

منبع: مهر

کلیدواژه: تعزیه خوانی اربعین 1400 اربعین حسینی اربعین 1400 اربعین حسینی ویروس کرونا مرز مهران هفته دفاع مقدس بوشهر علامه حسن زاده آملی عکس استانها ایلام آمار کرونا گرگان خطبه های نماز جمعه واکسن کرونا علی لندی تعزیه و شبیه خوانی گروه شبیه خوانی ایفای نقش اجرای تعزیه امام حسین حضرت عباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی اهواز، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۵ شوال ۱۴۴۵ هجری قمری و ۴ می‌سال ۲۰۲۴ میلادی است.
 
اوقات شرعی امروز به شرح زیر است:
 
اذان ظهر در اهواز ساعت ۱۲ و ۱۲ دقیقه به گوش می‌رسد و غروب آفتاب ساعت ۱۸ و ۵۷ دقیقه خواهد بود.
 
صدای روحبخش اذان مغرب نیز در ساعت ۱۹ و ۱۵ طنین انداز می‌شود و نیمه شب شرعی ساعت ۲۳ و ۲۷ دقیقه است.
 
اذان صبح فردا، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ساعت ۳ و ۵۹ دقیقه و طلوع آفتاب ساعت ۵ و ۲۷ دقیقه خواهد بود.
  
ذکر روز شنبه:
 
یا رب العالمین
 
به معنای "ای پروردگار جهانیان" است که ۱۰۰ مرتبه خوانده می‌شود و باعث بی‌نیازی خواهد شد.
 
ذکر روز شنبه به نام پیامبر اکرم (ص) است و روایت شده که در این روز زیارت حضرت رسول الله (ص) خوانده شود.
 
حدیث روز را بخوانید:

امام صادق علیه السلام فرمود: خَمْسُ خِصالٍ مَنْ فَـقَـدَ واحِدَةً مِنْهُنَّ لَمْ یَزَلْ ناقِصَ العَیْشِ زائِلَ الْعَقْلِ مَشْغولَ الْقَلْبِ، فَاَوَّلُّها: صِحَّةُ البَدَنِ وَ الثّانیَةُ: اَلاْمْنُ وَ الثّالِثَةُ: اَلسَّعَةُ فِى الرِّزْقِ، وَ الرّابِعَةُ: اَلاَنیسُ الْمُوافِقُ (قال الراوى:) قُلْتُ: و مَا الاْنیسُ الْمُوافِقُ؟ قال: اَلزَّوجَةُ الصّالِحَةُ، وَ الوَلَدُ الصّالِحُ، وَ الْخَلیطُ الصّالِحُ وَ الخامِسَةُ: وَ هِىَ تَجْمَعُ هذِه الْخِصالَ: الدَّعَةُ؛


۵ چیز است که هر کس یکى از آنها را نداشته باشد، همواره در زندگى اش کمبود دارد و کم خرد و دل نگران است: اول، تندرستى، دوم امنیت، سوم روزى فراوان، چهارم همراهِ همرأى. راوى پرسید: همراهِ همرأى کیست؟ امام فرمودند: همسر و فرزند و همنشین خوب و پنجم که در برگیرنده همه اینهاست، رفاه و آسایش است. (خصال ج ۱، ص ۲۸۴)

سخنان آموزنده:

با زندگانی اشرافی و مصرفی نمی‌توان ارزش‌های انسانی- اسلامی را حفظ کرد. (امام خمینی "ره")

احکام شرعی امروز:
 
سؤال: من دو سال قبل ساعتى از اماکن تفریحى خارج از شهر پیدا کردم و تا الان آن را نگه داشته‌ام آیا مى‌شود آن را به برادرم فروخته و مبلغ آن را صدقه دهم؟
 
جواب: وظیفه شما این است که در مکانى که آن را یافته‌اید، از صاحبش تحقیق کنید و پس از مأیوس شدن مى‌توانید خود ساعت یا پول آن را به فقیر بدهید. (استفتائات مقام معظم رهبری)

دیگر خبرها

  • جزئیات دو شبیه سازی آمریکا برای حمله به ایران
  • اوقات شرعی اهواز، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه‌خوانی
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه خوانی
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • چهارپایه خوانی شهادت امام صادق (ع) در ده زیار
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه
  • اوقات شرعی اهواز، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چهارمحال و بختیاری سوگوار شهادت امام جعفر صادق(ع)